Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Ξεκίνησε από σήμερα η πίστωση - πληρωμή για το κοινωνικό μέρισμα 2017 στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Εχουν κατατεθεί τα χρήματα σε όλες τις τράπεζες

          Το Κοινωνικό Μέρισμα πληρώνεται κανονικά σήμερα 15/12, ήδη ξεκίνησαν να φαίνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων σε όλες τις τράπεζες. Όσοι έχουν ενημερωθεί μέσω της ειδικής φόρμας πως το δικαιούνται, θα δουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους στην τράπεζα. Οι δικαιούχοι του μερίσματος δεν χρειάζεται να κάνουν την παραμικρή ενέργεια. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να ελέγξουν ότι πιστώθηκε στον λογαριασμό το ποσό το οποίο εγκρίθηκε στην εφαρμογή όταν έκαναν την αίτησή τους.
         Σύμφωνα με τα στοιχεία θα πιστωθούν 727.000.000 ευρώ συνολικά σε 1.313.148 λογαριασμούς δικαιούχων και υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν περίπου  3.249.000  πολίτες.
         Ο μέσος όρος των χρημάτων που θα λάβουν οι δικαιούχοι του μερίσματος είναι 553 ευρώ, τα οποία είναι αφορολόγητα και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφαιρεθούν από τον λογαριασμό λόγω χρεών σε εφορία ή Ασφαλιστικά Ταμεία.
         Την ίδια ώρα για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα καθώς υπήρξαν λάθη, ενδέχεται να δοθεί μια ειδική παράταση για την διόρθωση των στοιχείων που εμφανίζονται αυτομάτως στην ειδική φόρμα.
          Όλα δείχνουν ότι για κάποιες ημέρες, πιθανότατα από την ερχόμενη Δευτέρα, η ειδική εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα θα “ανοίξει” και πάλι για να γίνουν οι διορθώσεις που απαιτούνται.
         Ουσιαστικά θα μπορέσουν να κάνουν τις αλλαγές περίπου 50.000 άτομα τα οποία θεωρούνται εν δυνάμει δικαιούχοι από το σύστημα, ωστόσο δεν εγκρίθηκαν οι αιτήσεις τους για καθαρά διαδικαστικούς λόγους.
         Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η παράταση αφορά σε όσους αντιμετώπισαν πρόβλημα με τον ΑΜΚΑ, δεν έχουν εξασφαλίσει την συναίνεση των φιλοξενούμενων, λείπει δηλαδή η σχετική ξεχωριστή αίτηση, ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον απαιτούμενο μήνα ασφάλισης στον ΕΦΚΑ.
         Δεν έχει βρεθεί μέχρι και σήμερα τρόπος για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις αιτήσεις των Ατόμων με Αναπηρίες.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγγελία: 8μηνη πρόσληψη ενός ατόμου ΤΕ Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πρόσληψη ενός ατόμου με ειδικότητα ΤΕ Διοίκησης Επιχειρήσεων στον Οργανισμό αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης (Ο.Α.Π.Ν Δή...